Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/04/2025 12:10:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Junta Local de Seguretat referma la coordinació entre cossos a Sant Feliu

25/04/2025
Lectures: 157
La Junta Local de Seguretat referma la coordinació entre cossos a Sant Feliu

El Casal de Joves ha acollit aquest divendres la reunió de la Junta Local de Seguretat per analitzar l'informe d'indicadors corresponents a l'any 2024 i consensuar línies d'actuació. La sessió, presidida per la subdelegada del Govern a Catalunya, Mari Carmen Garcia-Calvillo, i l'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell, ha comptat per part de la ciutat amb la presència de la regidora de Civisme i Seguretat Ciutadana, M. Luz Moral; el primer tinent d'Alcaldia, Javier Molina; el secretari, Roger Cots; el cap, sots cap i sergent de la Policia Local, Juan Carlos Sánchez, Antoni Moreno i Josep Antoni Montes, respectivament, i la cap de la Unitat de Gestió d'Activitats i Gestió d'Emergències, Montse Díaz.

També hi han participat el responsable de seguretat de la Subdelegació, Juan Venegas; el secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Jordi Planella; el director general de Coordinació de Policies Locals del Departament d'Interior i Seguretat Pública de la Generalitat, Daniel Limones; el cap i l'inspector adjunt de la comissaria de la Policia Nacional de Cornellà, Antonio Castillo i Javier Eulogio Raimundo; el cap del Parc de Bombers de Sant Feliu, Oriol Montero; l'inspector cap, el sotsinspector cap de la Unitat d'Investigació i el sergent cap d'Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra a Sant Feliu, Jordi Gómez, Antonio Maldonado i Antonio Piquer, i el tinent de la Guàrdia civil Juan Carlos Pérez.

García-Calvillo ha obert la sessió donant les gràcies per la feina feta a tots els cossos presents i destacant, junt amb l'alcaldessa, "la importància de la col·laboració entre els diferents cossos per millorar la seguretat i també la percepció de seguretat", leitmotiv de la jornada.

Dades per sota de la mitjana comarcal en accidents de trànsit

D'aquesta sensació de seguretat s'encarrega en primera instància la Policia Local. Antoni Moreno ha repassat primer els accidents de trànsit a la ciutat, felicitant-se per la xifra de defallits (0). L'any passat es van registrar 104 accidents (un menys que en 2023), en els que van resultar ferides 58 persones (10 més). "Dades aquestes per sota de la mitjana de la comarca, molt bona notícia tenint en compte els problemes de mobilitat que patim pel soterrament", explicava. 

Els accidents es van produir en diferents punts de la ciutat, concentrant-se alguns a l'eix avinguda Montejurra-Laureà Miró-Rambla Marquesa de Castellbell, al carrer El Pla i a Can Calders, "en aquets cas pel volum de gent hi viu a la zona". Principalment són vehicles els protagonistes, sent molt residual el nombre de patinets (o VMP, vehicles de mobilitat personal). Es van practicar gairebé 500 proves d'alcoholèmia, de les que van donar positiu un 13,77%, un 3,29% d'aquests també per substàncies estupefaents. Concloïen que les campanyes dutes a terme de forma coordinada amb els Mossos "han donat un resultat positiu amb la disminució dels accidents de trànsit".

El mateix cos policial ha fet públiques les intervencions del seu Servei de Proximitat, "un projecte ambiciós i proactiu, que escolta molt més", explica el seu encarregat, el sergent Montes; servei que ha incrementat les actuacions en els darrers anys (489 serveis en 2022, 563 en 2023 i 652 en 2024 i primer trimestre de 2025). Amb aquest servei, explicava, no s'eliminen del tot les emergències "però disminueixen molt, ja que es busca actuar abans que es produeixin més incidències". En el mateix sentit, la Policia presentava el servei de Civisme i Mediació, que treballa en conflictes entre veïns i comunitats principalment en problemes de soroll (23,5%), dificultats de relació o comunicació intrafamiliar (12,3%) i obres (6,2%).

Sant Feliu, ciutat tranquil·la

Per la seva banda, el cos de Mossos d'Esquadra ha evidenciat com els delictes penals a la ciutat han pujat un 12% del període abril23-març24 a abril24-març25, principalment contra el patrimoni. També destacaven el petit augment dels delictes cap a les persones a conseqüència de les estafes fetes des d'internet. En canvi, han apuntat que minven els robatoris amb violència i/o intimidació (-10,3%), els delictes contra la llibertat sexual (-11%) o les estafes físiques (-100%). "Les estafes virtuals havien pujat molt i l'any passat es van estabilitzar. Bona notícia", comentava l'inspector Gómez. El seu company Piquer finalitzava relativitzant: "Les dades són fredes i poden variar. Allò important és la percepció ciutadana. I continuar treballant per reforçar-la també amb els plans especials que fem amb la Policia Local".

Per part de Bombers, Montero ha estat breu i referma la percepció de "Sant Feliu és un poble tranquil". La problemàtica que més els ha mogut ha estat el rescat urbà i la teleassistència, però "hem pogut actuar amb celeritat també pels nous vehicles que hem adquirit". Montero ha finalitzat posant el focus en els aparcaments dels vehicles elèctrics. "És un combustible més net però perillós si s'incendia".

Pel que fa a activacions de Plans d'Emergències (principalment per vent i inundacions), l'any passat es van produir un total de 47, 30 el 2023. El CECAT també va augmentar en proporció semblant les alertes enviades (de 288 a 387). La cap de la Unitat de Gestió d'Activitats i Gestió d'Emergències, Montse Díaz, finalitzava evidenciant l'existència a Sant Feliu de tots els Plans de Risc possibles (emergències per pandèmies, per onades de calor, per risc d'inundacions, per risc químic...).

Tota la documentació serà pública properament al web municipal.

Comparteix
Salta a la part superior